Certifikáty
SPRÁVNÉ OZNAČENÍ PEČIVA „BEZ LEPKU“
Rádi bychom objasnili označování pečiva, které je vhodné pro celiaky. Můžete se podívat na nařízení č.828/2014 o požadavcích na poskytování informací o nepřítomnosti či sníženém obsahu lepku v potravinách spotřebitelům.
Ve zkratce a srozumitelně můžeme mít „bezlepkové pečivo“ označení pouze buď BEZ LEPKU nebo S VELMI NÍZKÝM OBSAHEM LEPKU.
Pokud máme na etiketě BEZ LEPKU, pak to znamená, že v 1kg hmoty pečiva není víc jak 20mg lepku.
Pro lepší představu – v jednom kilu mouky by bylo menší než malé zrníčko soli ( 0,00002kg)
Pokud máme na etiketě VELMI NÍZKÝ OBSAH LEPKU, pak to znamená, že v 1kg hmoty pečiva není více než 100mg lepku.
Opět pro lepší představu – v jednom kilu mouky byste našli jedno zrnko rýže.
Naše PEČIVO BEZ LEPKU prochází několika kontrolami. Jednak si pečlivě vybíráme suroviny, ze kterých pečeme. Dále dbáme na čistotu provozu a také jednou ročně posíláme naše výrobky do zkušební laboratoře.
Ve všech odevzdaných vzorcích laboratoř naměřila méně než 5mg lepku na 1kg.
Na certifikát se můžete podívat a při jednom si naše pečivo BEZ LEPKU objednat.
Záznamy nebyly nalezeny...